ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ!






Με πολλή χαρά σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα που δημιουργήσαμε με τη δασκάλα μας και θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας τις δράσεις μας και ότι μάθαμε κατά την περσινή σχολική χρονιά 2014-2015 της Α1 τάξης του 2ου Δημοτικού Πετρούπολης αλλά και κατά τη φετινή χρονιά 2015-2016 του Β1. Ελπίζουμε να έχετε μια ευχάριστη ξενάγηση και να διασκεδάσετε...



Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Διαγωνισμός "Πράσινοι Πρωταθλητές" της WWF

H τάξη μας, λίγο πριν το Πάσχα, συμμετείχε στο διαγωνισμό της WWF “Πράσινοι Πρωταθλητές”. Σκοπός του ήταν η καταγραφή, μέσω κινητών τηλεφώνων, χώρων πρασίνου στον τόπο που ζούμε. 





Με αρχηγό τη δασκάλα μας και βοηθούς τους γονείς μας, επισκεφθήκαμε και καταγράψαμε πολλούς χώρους πρασίνου. Γνωρίσαμε από κοντά διάφορα είδη δέντρων, θάμνων και φυτών. Είμασταν «Μικροί Πράσινοι Εξερευνητές». Εκτός από αυτή τη δραστηριότητα, είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε πολλά παιχνίδια, να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε. Βέβαια, όταν περνούσε η ώρα και οι κοιλίτσες μας άρχιζαν το γουργουρητό, οι καλές μαμάδες ανοίγαν τα τάπερ και απολαμβάναμε τις υπέροχες γεύσεις.
Μια πλατεία που καταγράψαμε στην Πετρούπολη "όλο άρωμα".



Δυστυχώς σε μία από τις επισκέψεις μας συνέβη κάτι δυσάρεστο. Κάποιοι άνθρωποι στο άλσος του Αγίου Δημητρίου ενοχλήθηκαν από την παρουσία μας και τη ζωντάνια μας και μας έκαναν παρατήρηση. Η αρχηγός μας με τον τρόπο της τους έβαλε στη θέση τους.

Τα παιδιά κατέγραψαν τα ίδια τους χώρους πρασίνου
 υπό την εποπτεία των γονέων τους.
Σε αυτή τη δράση συμμετείχαν 63 σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα. Το σχολείο μας πήρε την πρώτη θέση και το βραβείο που μας έδωσαν ήταν ένα tablet. Αυτό με έκανε πολύ χαρούμενη. Όμως αισθάνομαι ακόμα πιο χαρούμενη και υπερήφανη, γιατί αυτή τη θέση την κατακτήσαμε εμείς, τα παιδιά της Β1 τάξης με τη βοήθεια της δασκάλας μας και των γονιών μας.

Αντιπροσωπία των μαθητών προσφέρει το δώρο του διαγωνισμού,
 ένα τάμπλετ, στη Διευθύντρια του σχολείου μας
Τελικά είναι όμορφο συναίσθημα να συμμετέχεις, να προσπαθείς, να αγωνίζεσαι και αν το αξίζεις να είσαι ο νικητής.

ΜΕΛΙΝΑ ΑΛΙΦΡΑΓΚΗ
Το σπυργήτι,-παντομίμα, παιχνίδι, στο άλσος Αγ. Δημητρίου
Ανηφορίζοντας προς το άλσος Αγίου Δημητρίου

Διαβάζοντας βιβλία στη σκιά των δέντρων

Πικ-νικ στο άλσος

Χορός και τραγούδι στη σκιά των πεύκων.

Ώρα για δημιουργική έκφραση στο άλσος.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου