ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ!






Με πολλή χαρά σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα που δημιουργήσαμε με τη δασκάλα μας και θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας τις δράσεις μας και ότι μάθαμε κατά την περσινή σχολική χρονιά 2014-2015 της Α1 τάξης του 2ου Δημοτικού Πετρούπολης αλλά και κατά τη φετινή χρονιά 2015-2016 του Β1. Ελπίζουμε να έχετε μια ευχάριστη ξενάγηση και να διασκεδάσετε...



Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Διεθνής Διαγωνισμός 2015-2016: "Μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά Αθλήματα"



                                     
Με πολλή χαρά και ενθουσιασμό ετοιμάσαμε ομαδικά ένα μικρό βιντεάκι, σποτ, για το Διεθνή Διαγωνισμό του Υπουργείου Παιδείας... Όλοι μαζί συνεργαστήκαμε ανταλλάξαμε ιδέες και δημιουργήσαμε αυτό το όμορφο αποτέλεσμα.
Παρέα καταφέραμε πολλά! 
Παρέα με έμπνευση και ενθουσιασμό μπορούμε να πάμε μπροστά!


Αξίζει να ευχαριστήσουμε τον κύριο Θ. Γούλα μπαμπά του Δημήτρη για τη βιντεοσκόπηση και επεξεργασία του βίντεο και της αφίσας με τα Ολυμπιακά Ιδεώδη, τον κ. Κ. Ευαγγελή μπαμπά του Στέλιου για τα όμορφα σχέδια της αφίσας του λαγού και της χελώνας που βάψαμε ομαδικά στο σχολείο και την κ. Ι. Βαλασιάδου μαμά της Σοφίας που μας βοήθησε να συνεργαστούμε με τον μουσικοσυνθέτη κ. Πασχάλη Τόνιο που μας παραχώρησε την μουσική του για το βιντεάκι μας.


Όμως δεν παραμείναμε στο σποτ. Όλοι μαζί σχεδιάσαμε, και βάψαμε στην είσοδο του σχολείου μας, σε μια αφίσα τοίχου τα Ολυμπιακά Ιδεώδη που θέλουμε να μας συνοδεύουν στη ζωή μας, στο παιχνίδι και στον αθλητισμό. 



Το συνεργείο βαψίματος μόλις ξεκίνησε.

Όλοι βάλαμε ένα χεράκι.

Άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο.

Όλοι περιμένουμε σειρά.

Το αποτέλεσμα μας ενθουσίασε.


Ο κάδος λίγο μας χαλάει τη σύνθεση...


Ας τον φρεσκάρουμε λίγο και αυτόν!

Μακάρι να ανθίσουν τα Ολυμπιακά Ιδεώδη στις καρδιές μας!

Επίσης ετοιμάσαμε την αφίσα ενός "ανατρεπτικού τερματισμού" βασισμένο στον μύθο του Λαγού και της Χελώνας. Στην αφίσα μας ο λαγός μας τερματίζει με τη χελώνα παρέα, αφού υπάρχει μεταξύ τους συνεργασία και αλληλοεκτίμηση. Ο ένας θαυμάζει τον άλλο και τον στηρίζει. Ο λαγός αντιπροσωπεύει τους ολυμπιονίκες ενώ η χελώνα τους παραολυμπιονίκες που είναι νικητές στο στίβο της ζωής. 
Ανατρεπτικός τερματισμός

Χρωματίζοντας τη χελώνα μας.

Σε λίγο και ο λαγός θα είναι έτοιμος

Είναι ωραίο να δημιουργείς...

Με τις ζωγραφιές που ετοίμασε ο καθένας ατομικά δημιουργήσαμε την τελευταία αφίσα μας με τα Ολυμπιακά Ιδεώδη. Αυτή η αφίσα μας ήταν και το φόντο στο σποτ μας.





5 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ & ΤΗ ΔΑΣΚΑΛΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ!
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ & ΦΥΣΙΚΑ ΠΟΛΛΕΣ ΑΚΟΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε! Είναι σίγουρο όμως ότι εμείς έχουμε ήδη πάρει τα βραβεία της συνεργασίας, της προσπάθειας και του ομαδικού πνεύματος. Μακάρι όλα αυτά να μας κάνουν όλο και καλύτερους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαίρομαι που συνέβαλα και εγώ με την μουσική μου σε μια τόσο όμορφη προσπάθεια των παιδιών μας, προς την κατεύθυνση της δημιουργίας στους δρόμους των οραμάτων και αξιών που τόσο λείπουν από την εποχή μας! τα παιδιά είναι η ελπίδα του αύριο.
    Π.Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ για όλα, την τόσο όμορφη μουσική σας, την υπέροχη φωνή σας που στόλισε την προσπάθειά μας αλλά κυρίως την απλότητά σας και την αμεσότητά σας. Είναι θαυμάσιο τόσο σπουδαίοι και διακεκριμένοι καλλιτέχνες να πλησιάζουν τα παιδιά μας και να τους μεταλαμπαδεύουν αξίες και ιδανικά με το παράδειγμά τους και το ήθος τους.

      Διαγραφή
  4. Κυρία Ειρήνη σας ευχαριστώ για όσα ουσιαστικά μαθαίνετε στα παιδιά μας! Κύριε Τόνιο, η μουσική σας αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για να φτιάξουμε αυτό το βίντεο. Σας ευχαριστώ προσωπικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή